Tips för dig som reser till Umeå

Tips för dig som reser till Umeå

Visit Umeås hemsida finns mer information att hitta.
Bl.a. så finns det en utskriftsvänlig  karta över Umeå stad.

Gammlia – Västerbottens Museum
Följ med på vår planerade vandring på fredag från centrala Umeå upp till Gamliaområdet och besök Västerbottens Museum med sin samling av Sune Jonssons bilder. På vägen dit passerar vi några kända installationer som t.ex. Sara Lidman-tunneln och Grön eld.

Umedalens Skulpturpark
En av norra Europas främsta skulptursamlingar med ett fyrtiotal verk av konstnärer som Tony Cragg, Louise Bourgeois, Anthony Gormley, Jaume Plensa och Anish Kapoor. Parken finns på Umedalen i Umeå och är öppen året om – dygnet runt. Fritt inträde. Besök hemsidan.

Arboretum Norr
I byn Baggböle, cirka 10 km från Umeå centrum uppströms Umeälven , finner du Arboretum Norr. Arboretet är naturskönt beläget invid Baggböleforsen i Umeälven där det breder ut sig längs en drygt kilometerlång sträcka på bägge sidor om Baggböle herrgård. Besök hemsidan

Umeå Energicentrum.
När du ändå besöker Arboretum norr så kan du passa på att ta en promenad över hängbron i Baggböle och besöka Umeå Energicentrum. Besök hemsidan

Bildmuseet.
Bildmuseet är en av Sveriges främsta konsthallar för internationell samtidskonst, en del av Umeå universitet och det publika hjärtat på dess konstnärliga campus.
Bildmuseet Umeå Universitet

På visit Umeås hemsida hittar du mer information på hur du reser till och inom Umeå.

Tips på hur du reser till Umeå

Tips på hur du reser inom Umeå